Guldmjölk

Recept på  guldmjölk

Guldmjölk är en fantastisk dryck, gjord på valfri mjölk, kokosolja, gurkmejapasta samt sötning. Guldmjölken är god nyttig, smärtlindrande, är avgiftande och antiinflammatorisk. Guldmjölk hjälper mot för tidigt åldrande, förbättrar ditt immunförsvar samt matsmältningen.

Gurkmejapasta: 1/2 dl gurkmeja gärna ekologisk,  1/2 dl malen ingefära gärna ekologisk, 2 dl vatten, 1 tsk nymalen svartpeppar. Blandas i en kastrull och värm på medelvärme samtidigt som du rör om till en tjock pasta. Låt svalna, förvara pastan i kylen. Håller ca 2 veckor i kyl.

 

Guldmjölken gör du så här: tag 1 tsk gurkmejapasta, 3 dl valfri mjölk tex kokosmjölk, 1 tsk kardemeumma, 1/2 tsk vanilj, en nypa svartpeppar, en nypa cayennepeppar, 1 tsk kallpressad kokosolja eller ghee, söta med 1/2 tsk honung, dadelsirap,  eller rårörsocker.

Sjud ingredenserna, drick 1-2 ggr/dag. Rekommenderas att drickas på kvällen.

Sesamolja

Sesamolja och dess förtjänster

 

Sesamolja har använts under tusentals år för dess läkande effekter. Enligt Veda är sesamolja utmärkt för människor. Den är naturligt antibakteriell mot vanliga hudpatogener, ex stafylokocker och streptokocker samt mot vanlig hud svamp.

Den naturligt antiviral och naturligt antiinflammatorisk.

Den har använts i stor utsträckning i Indien för dess läkande effekter, vilket omfattar experiment som visade att oljan kunde användas till att lösa upp blockeringar i artärerna.

Vid mer nyliga experiment som utförts av Ayurvediska läkare i Holland har oljan använts till behandling av flertalet kroniska sjukdomar, ex hepatit, diabetes och migrän. Vid provundersökningar har sesamolja hämmat tillväxten av malignt melanom (PROSTAGLANDINLEUKATRINES and ESSENTIAL FATTY ACIDS 46:145-150, 1992)

Vi andra provrörsundersökningar har sesamolja hämmat reproduktionen av mänskliga grovtarmsceller (ANTI CANSER RESEARCH b11:209-216, 1992)

Forskning visar att sesamolja är en potent antioxidant.

Oljan neutraliserar fria radikaler i vävnaden under huden. Den tränger snabbt genom huden och tar sig in i blodomloppet genom kapillärerna. Sesamoljans molekyler bevarar det goda kolesterolet (HDL) och sänker det onda kolesterolet (LDL). Sesamolja reglerar cellväxt och saktar ner cellväxten och reproduktionen. I både tunntarmen och tjocktarmen finns det celler som får sin näring genom fett istället för socker. Sesamolja kan ge dessa celler vad de behöver.

 

I ett experiment vid Maharishi International College i Fairfield, Iowa i USA sköljde studenterna munnen med sesamolja vilket resulterade i en 85 % minskning av de bakterier som orsakar tandköttsinflammation.

Sesamolja har botat kronisk bihåleinflammation när de använts som näsdroppar som andas in i bihålorna.

Som gurgelolja dödar sesamolja streptokocker och andra vanliga förkylningsbakterier.

Den lindrar psoriasis och besvär med torr hud.

Den kan användas för att döda huvudlöss hos barn.

Oljan är ett naturligt och effektivt UV-skydd.

Den lugnar irriterad hud som utsatts för vind och sol.

Den ger näring till hjässan för att bekämpa torr hårbotten och för att döda bakterier som orsakar mjäll.

Den skyddar huden från klor i simbassänger.

När sesamolja används före och efter strålbehandling hjälper den till att neutralisera den ström av fria radikaler som orsakas av sådan behandling.

Oljelösliga toxiner på huden attraheras av sesamolja och kan sedan tvättas bort med vatten och en mild tvål.

Invärtes attraheras oljemolekylerna oljelösliga toxiner och för dem genom blodomloppet och sedan ut genom kroppen som avfallsprodukter.

Blandad med varmt vatten kan oljan användas till att skölja i underlivet för att kontrollera svampinfektioner.

Sesamolja absorberas snabbt och tränger igenom huden ända in till benet. Den kommer in i blodomloppet genom kapillärerna och förs runt med cirkulationen. Levern för inte bort sesamoljemolekylerna från blodet eftersom den identifierar dem som ofarliga.

Sesamolja hjälper till att hålla lederna böjliga.

Oljan håller huden smidig och mjuk

Den läker skrubbsår, skärsår och skrapsår.

Den hjälper till att strama åt ansiktshuden, särskilt runt näsan, genom att reglera porernas utvidgning när huden åldras.

Tonåringar har felaktigt fått lära sig att all olja är dålig för ansiktet. Tunga oljor och toxiska oljor och krämer är inte bra för ansiktet. Men sesamoljan är den olja som faktiskt är bra för ung hud. Den hjälper till att kontrollera hudutslag och neutraliserar gifterna som utvecklas både på ytan och i porerna. Man behöver inte använda smink om man använder sesamolja. Oljan får det unga ansiktet att visa en naturlig hälsosam skönhet.

Sesamolja kan användas på babyns hus och särskilt på det område som täcks av blöjan, oljan som skyddar den mjuka huden mot blöjutslag.

 

I öronen och näsan skyddar den mot hudpatogener.

Skolbarn utsätts ofta för andras barns förkylningar och snuva. Pensla sesamolja i näsan så skyddar den mot luftburna virus och bakterier.

Använd oljan som massageolja, stryk uppåt och nedåt längs armar och ben, gör cirkelrörelser över lederna, oljan kan hjälpa lederna att stimulera naturlig energi.

 

Långkokt vattenkur

Lång kokt vattenkur

 

Vattnet kokas utan lock och drick så hett som möjligt.

 

Koka ca 2 liter vatten i 5-15 minuter och häll på termos.

 

Drick i små mängder ca 3–4 klunkar per gång under hela dagen var 15-20 minut, mellan måltiderna.

Drick vattnet så hett som möjligt.

 

VATA

Koka vattnet i 5 min och gör kuren i 7 dagar

Upprepa högst 4 ggr/år för VATA.

PITTA
koka vattnet i 10 minuter och gör kuren 7 – max 14 dagar

Upprepa kuren vid behov, varannan månad för PITTA

KAPHA
Koka vattnet 15-20 minuter och gör kuren 14 – max 21 dagar

Upprepa kuren vid behov var 6 vecka för KAPHA

 

Det lång kokta vattnet penetrerar lättare mellan cellväggarna. Stimulerar och fuktar agni och kan eliminera flera kg AMA. En bra kur att städa kroppen med inför årstidsväxlingar och vid förkylning.

Vid mycket AMA koka med ingefära då och så, bra för manda agni men ej för PITTA.

DRICK VANLIGT VATTEN OCKSÅ.